|
| Автор |
Съобщение |
bota
|
Заглавие: Жените Публикувано на: Съб Сеп 26, 2009 1:25 pm |
|
 |
| модератор |
|
|
|
1. На парти виждате красив млад мъж. Отивате при него и му казвате: “Аз съм фантастична в леглото”. Това е директен маркетинг.
2. Вие сте на парти с приятели и виждате красив млад мъж. Един от вашите приятели отива при него, сочейки вас, и казва: “Тя е фантастична в леглото”. Това е реклама.
3. На парти виждате красив млад мъж. Отивате при него и искате телефонния му номер. На следващия ден му звъните и казвате: “Здравей. Аз съм фантастична в леглото”. Това е телемаркетинг.
4. Вие сте на парти и виждате красив млад мъж. Поизправяте се, оправяте тоалета си и пристъпвате бавно към него. Сипвате му чаша питие, подавате му я с репликата: “Може ли?”. Изглаждате гънките по неговата вратовръзка, докосвайки леко с тяло ръката му. След което небрежно подхвърляте: “Между другото, аз съм фантастична в леглото”. Това е връзки с обществеността.
5. Вие сте на парти и виждате красив млад мъж. Той се приближава към вас и казва: “Чух, че сте фантастична в леглото”. Това е разпознаване на марката.
6. Вие сте на парти и виждате красив млад мъж. Убеждавате го да се прибере вкъщи с вашата приятелка. Това е представител по продажбите.
7. Вашата приятелка не може да го задоволи и той се обажда на вас. Това е техническа поддръжка.
8. Вие сте на път към организирано парти, когато осъзнавате, че в къщите, покрай които минавате, би трябвало да има красиви млади мъже. И така, покатервате се на покрива на една от тях, установявате се в центъра й и изкрещявате с пълно гърло: “Аз съм фантастична в леглото”. Това е спам
дееба
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DISCORDIA
|
Заглавие: Re: Жените Публикувано на: Нед Сеп 27, 2009 9:07 am |
|
 |
| Пичето на форума |
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 11:22 am Мнения: 327 Местоположение: Варна |
|
|
Ей тъй тряя преподават маркетинг в университета... 
Когато еволюцията стигнала до мен, си казала: "Еее, верно ли бе?"
Не ми казвай какво да правя, да не ти кажа къде да отидеш!
|
|
|
 |
bota
|
Заглавие: Re: Жените Публикувано на: Пон Сеп 28, 2009 4:28 pm |
|
 |
| модератор |
|
|
|
наскоро си взех професорската титла, благодаря
дееба
|
|
|
 |
silllveto
|
Заглавие: Re: Жените Публикувано на: Пон Мар 01, 2010 12:20 am |
|
 |
| псува като каруцар |
|
|
Колебаем се м/у "връзки с обществеността" и "разпознаване на марката" 
 Пениза е да задържиш дупката, която те пълни.
|
|
|
 |
bota
|
Заглавие: Re: Жените Публикувано на: Пон Мар 01, 2010 10:30 am |
|
 |
| модератор |
|
|
|
|
 |
DISCORDIA
|
Заглавие: Re: Жените Публикувано на: Вто Мар 02, 2010 12:07 am |
|
 |
| Пичето на форума |
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 11:22 am Мнения: 327 Местоположение: Варна |
|
|
|
ето аз какво изнамерих :) :
В една клетка затворили няколко маймуни (екип). В клетката имало кашони (ресурс) и банан, закачен на тавана (награда). Една от маймуните (лидер) наредила три кашона един върху друг, покачила се по тях и взела банана. От тавана започнала да пръска студена вода (намеса на Топ мениджмънта). Маймуните се разбягали. Закачили нов банан. Друга маймуна наредила кашоните, покачила се по тях и взела банана. Пак запръскала студена вода. Останалите маймуни я набили и изяли банана (работа в екип). Закачили нов банан. Сработил "рефлекса на Павлов" - щом една маймуна решила да вземе банана,другите я набили, защото знаели, че всички ще бъдат намокрени, но не всички ще ядат банан (групова oтговорност). Действие Второ: Силата на екипа Намесил се HR отдела. Подменили една от маймуните (развитие на екипа). Новата маймуна решила да вземе банана, но останалите веднага я набили (фирмена култура). Постепенно подменили всички маймуни. Последната нова маймуна решила да вземе банана. Другите усърдно я набили, без да знаят защо - те никога не били мокрени (Team Spirit).
Когато еволюцията стигнала до мен, си казала: "Еее, верно ли бе?"
Не ми казвай какво да правя, да не ти кажа къде да отидеш!
|
|
|
 |
bota
|
Заглавие: Re: Жените Публикувано на: Пон Апр 26, 2010 8:14 pm |
|
 |
| модератор |
|
|
|
|
 |
silllveto
|
Заглавие: Re: Жените Публикувано на: Пон Апр 26, 2010 11:44 pm |
|
 |
| псува като каруцар |
|
|
Напълно съм съгласна със статията. И се сметам за мноо проста, че съм се женила по лИбоФ! 
 Пениза е да задържиш дупката, която те пълни.
|
|
|
 |
|
|